Ara
Teknoloji Haberleri - Megabayt Teknoloji Güneydoğu'nun küçük mucitleri TEKNOFEST'te hayallerine dokundu

Güneydoğu'nun küçük mucitleri TEKNOFEST'te hayallerine dokundu

Şanlıurfa'da düzenlenen TEKNOFEST, bölgedeki çocuklara yerli ve milli savunma sanayii teknolojilerini yakından tanıma ve geleceğin mühendisleri olma yolunda ilham alma şansı sundu.

1 Dakika
Okunma Süresi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı öncülüğünde, TRT'nin iletişim paydaşlığında gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi. Bölgedeki çocuklar, ekranlardan aşina oldukları yerli hava araçlarını ve savunma teknolojilerini ilk kez yakından görmenin heyecanını yaşadı.

Yerli ve Milli Güç Sahada

Festival alanında sergilenen HÜRKUŞ, ANKA, Bayraktar TB2, TB3, AKINCI, ATAK helikopteri ve milli muharip uçak KAAN gibi dev projeler, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çocuklar, sadece hava araçlarını değil, aynı zamanda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Emniyet ve Jandarma envanterindeki ileri teknoloji ekipmanları da inceleme şansı buldu.

Geleceğin Mühendisleri İlham Alıyor

Stantları tek tek dolaşarak uzmanlardan bilgi alan minik ziyaretçiler, teknoloji dolu bir gün geçirdi. Elif Nur Çiftçi, festivalin teknolojiyle iç içe bir atmosfer sunduğunu belirterek duyduğu mutluluğu ifade etti. Kevser Alpay ise yerli teknolojileri görmenin kendisinde büyük bir motivasyon oluşturduğunu vurgulayarak, gelecekte bu teknolojileri üreten tarafta olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Teknoloji Şöleni Devam Ediyor

Ailesiyle birlikte festivali ziyaret eden Ayşe Karaçalı ise özellikle helikopterler ve dron teknolojilerinin ilgisini çektiğini belirtti. Şanlıurfa'da düzenlenen bu büyük teknoloji şöleni, 4 Ekim tarihine kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *