Ara
Teknoloji Haberleri - Megabayt Teknoloji Google’ın Yayıncıları Alt Sıralara İttiği İddiası: AB Soruşturma Başlattı

Google’ın Yayıncıları Alt Sıralara İttiği İddiası: AB Soruşturma Başlattı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, medya kuruluşlarının haber içeriklerinin arama sonuçlarında daha düşük sıralarda yer aldığı iddiaları üzerine Google hakkında resmi bir soruşturma başlattığını duyurdu. Bu gelişme, dijital medya ortamında rekabetin sağlanması ve yayıncıların haklarının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dijital Pazarlar Yasası Çerçevesinde Soruşturma

Komisyonun açıklamasında, soruşturmanın Dijital Pazarlar Yasası (DMA) kapsamındaki yükümlülüklere uyumun inceleneceği belirtildi. Google’ın, arama motoru sonuçlarında yayıncıların web sitelerine erişim sağlama konusunda adil ve ayrımcı olmayan koşullar uygulayıp uygulamadığı değerlendirilecek. Bu süreç, özellikle Google'ın "site itibarını kötüye kullanma politikası" çerçevesinde ele alınacak.

Yayıncıların Hakları ve Rekabet Koşulları

Açıklamada, Google’ın içerik barındıran haber mecraları ve diğer yayıncıların web sitelerini arama sonuçlarında alt sıralara yerleştirdiğine dair işaretlerin bulunduğu kaydedildi. Bu durumun, yayıncıların iş yapma özgürlüğünü, yenilikçiliklerini ve üçüncü taraf içerik sağlayıcılarıyla işbirliği yapma yeteneklerini nasıl etkilediği araştırılacak. Soruşturma, dijital platformların etkin rekabet koşullarını sağlayıp sağlamadığını da inceleyecek.

AB’nin Dijital Platformlara Yönelik Politikaları

Ayrıca, Avrupa'da faaliyet gösteren büyük şirketler ve dijital platformların, AB’nin sıkı teknoloji kurallarına uyması gerektiği vurgulandı. Bu kuralları ihlal eden dijital platformlara, önemli para cezaları uygulanabilmektedir. Böylece AB, dijital ortamda rekabeti sağlamak ve tüketici haklarını korumak adına aldığı önlemleri güçlendirmektedir.

Google hakkında başlatılan bu soruşturma, dijital medya alanında önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Soruşturmanın sonuçları, yalnızca Google’ın işleyişini değil, aynı zamanda Avrupa’daki medya kuruluşlarının dijital platformlarla olan ilişkilerini de derinden etkileyecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *