Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Akay FoF Roket Takımı, TEKNOFEST 2026 kapsamında Aksaray'da düzenlenen Roket Yarışması'na damgasını vurdu. Binlerce takımın arasından sıyrılarak finale kalan gençler, hem orta hem de yüksek irtifa kategorilerinde kürsüye çıkmayı başardı.
Gökyüzünde kusursuz performans
Yarışma kapsamında geliştirilen Beren isimli roket orta irtifada 4 bin 200 metreye, Nefes isimli roket ise yüksek irtifada 6 bin metre irtifaya başarıyla ulaştı. Özgün aviyonik sistemlerle donatılan roketler, görev uçuşlarını tamamladıktan sonra paraşüt sistemleri sayesinde herhangi bir hasar almadan yeryüzüne indirildi. Toplamda 2 bin 139 takımın katıldığı zorlu süreçte finale kalan 73 ekip arasında yer alan ATÜ öğrencileri, teknik becerilerini kanıtladı.
Gece gündüz süren yoğun mesai
Takım kaptanı Metehan Dağ, elde edilen başarının arkasında disiplinli bir çalışma süreci olduğunu vurguladı. Kendi tasarladıkları aviyonik sistemlerle basınç, nem ve haberleşme verilerini hatasız bir şekilde ölçtüklerini belirten Dağ, gelecek yıl birincilik hedeflediklerini ifade etti. Aviyonik sorumlusu Osman Emre Çay ise son aylarda atölyede sabahlayarak yoğun bir entegrasyon süreci geçirdiklerini belirterek, üniversite yönetiminin ve danışman hocaların desteklerinin bu başarıda büyük payı olduğunu dile getirdi.