İzmir'in Foça ilçesi, 12-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Boran-8 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması ile dünyanın en iyi nişancılarını ağırlıyor. Jandarma Genel Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun Seçkin Gözlemci Günü, nefes kesen anlara sahne oldu.
Dünyanın gözü Foça'daki dev yarışmada
Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı bünyesindeki Emekli Jandarma Albay Mehmet Remzi Kızılsu Atış Alanı'nda düzenlenen yarışma, uluslararası düzeyde geniş bir katılımla gerçekleşiyor. Organizasyonda 19 dost ve müttefik ülkeden 36 takımın yanı sıra Türkiye'nin farklı güvenlik birimlerinden 12 takım yer alıyor. Toplamda 742 personelin görev aldığı ve 5 hakemin yönettiği yarışmayı 51 yerli ve yabancı gözlemci yakından takip ediyor.
Helikopterden tam isabet
Seçkin Gözlemci Günü kapsamında hazırlanan zorlu parkurlarda hünerlerini sergileyen keskin nişancılar, hedefleri tek tek imha ederek yüksek isabet oranlarıyla dikkat çekti. Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri ise Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personelinin helikopter üzerinden gerçekleştirdiği atışlar oldu. Havalanan helikopterden hedefleri başarıyla vuran nişancılar, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Çelik Kanatlar'dan gökyüzünde şov
Atış gösterilerinin ardından Jandarma Havacılık Komutanlığı'na bağlı 'Çelik Kanatlar' ekibi, gökyüzünde gerçekleştirdikleri manevralarla izleyenlere görsel bir şölen sundu. Programı Ege Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Aykut Tanrıverdi ve Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tümgeneral Uğur Ertekin ile birlikte çok sayıda askeri yetkili takip etti.