TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2027 yılı bütçe görüşmeleri için kritik bir oturuma ev sahipliği yaptı. AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un başkanlığında toplanan komisyonda, bakanlığın yanı sıra KOSGEB, TÜBİTAK, TSE ve Türkiye Uzay Ajansı gibi bağlı kuruluşların mali raporları masaya yatırıldı.
Togg ile Meclis'e giriş yaptı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, komisyon toplantısına Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un T10F modeliyle geldi. Bakanın makam aracı olarak Togg'u tercih etmesi, yerli üretim vizyonunun bir yansıması olarak değerlendirildi. Kacır, komisyon üyelerine bakanlığın gelecek dönem hedeflerini ve bütçe planlamasını içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Yerli teknoloji salonu süsledi
Görüşmelerin yapıldığı salon, sadece bütçe rakamlarına değil, Türkiye'nin teknolojik atılımlarına da sahne oldu. Bakanlık tarafından sergilenen Türkiye'nin ilk Ay görevi uzay aracı maketi ve ASELSAN tarafından geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (LIFELINE HLM) prototipleri, milletvekillerinin yoğun ilgisini çekti. Toplantıda ayrıca kalkınma ajanslarının denetim raporları ve çeşitli kurumların Sayıştay incelemeleri de detaylı bir şekilde ele alınıyor.