Ara
Teknoloji Haberleri - Megabayt Teknoloji 8 bin kilometrelik teknoloji yolculuğu: Malezyalı gençler TEKNOFEST için Aksaray'da

8 bin kilometrelik teknoloji yolculuğu: Malezyalı gençler TEKNOFEST için Aksaray'da

Malezya Bilim Üniversitesi öğrencileri, TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda dereceye girmek için 8 bin kilometre katederek Aksaray'a geldi.

2 Dakika
Okunma Süresi

Dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST, bu yıl da uluslararası arenada genç yetenekleri bir araya getirmeye devam ediyor. Aksaray'da düzenlenen 11. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması, bu kez Malezya'dan gelen genç mühendis adaylarını ağırlıyor. Malezya Bilim Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden 6 kişilik Astral takımı, aylar süren hazırlık sürecinin ardından Türkiye'ye gelerek projelerini sergileme fırsatı buldu.

Dünya Çapında Bir Organizasyon

Takımın danışman hocası Aifah Mohd Ali, TEKNOFEST'in sunduğu atmosferin benzersiz olduğunu vurguladı. Daha önce farklı ülkelerde yarışmalara katıldıklarını belirten Ali, TEKNOFEST'in teknoloji disiplinlerini birleştiren yapısının dünyada bir eşinin daha olmadığını ifade etti. Ocak ayından bu yana yoğun bir çalışma temposuyla finale hazırlandıklarını belirten Ali, 10 ülkeden 302 takımın arasından sıyrılarak finale kalmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Hedef İlk Üç

Takım kaptanı Salsa Ayu Ardini Ahmad Mukimin ise Türkiye'ye gelirken yaşadıkları heyecanı ve Türk halkının misafirperverliğini anlattı. Yaklaşık 9 aydır üzerinde çalıştıkları model uydu projesiyle yarışmaya katılan Mukimin, dil bariyerine rağmen kurdukları iletişimin ve yarışma alanındaki imkanların kendilerini çok motive ettiğini belirtti. 8 bin kilometrelik uzun bir yolculuğun ardından Aksaray'a ulaşan ekip, emeklerinin karşılığını alarak ilk üç dereceye girmeyi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *