WhatsApp'tan sesi yazıya dönüştüren yeni özellik! WhatsApp'tan sesi yazıya dönüştüren yeni özellik!

Kullandığımız uygulamaların sıklıkla verilerinin ele geçirildiğini öğreniyoruz. Bilgisayar korsanlarının yaptığı saldırılardan en az oranda etkilenmek için her site için farklı bir şifre belirlememiz ise nerdeyse bir zorunluluk. Peki hem güçlü şifre belirleyip hem de bunları nasıl aklımızda tutacağız? Bu noktada şifre yöneticisi uygulamalar yardımımıza koşuyor. İşte 2020 yılının en iyi şifre yöneticileri...

Şifre yöneticinizi günlük hayatımızdaki cüdana benzetmemiz mümkün. Nasıl ki en değerli eşyalarımızı muhafaza etmek için cüzdan kullanıyorsak siber yaşantımızda da şifre yöneticilerini kullanarak oluşturduğumuz güçlü şifreleri saklayabiliriz. Bir web sitesine giriş yapmak istediğimizde şifre yöneticimiz devreye girer ve sorunsuz şekilde uygulamalara giriş yapabiliriz. 2020 yılındaki en iyi şifre yöneticilerinden bahsetmeden önce güçlü şifre nasıl belirlenir buna bakalım.

Güçlü şifre nasıl oluşturulur?

İnternet ortamında ne yazık ki siber hırsızlığa maruz kalıyoruz. Severek kullandığımız uygulamalar siber saldırıya uğradığında şifrelerimiz ele geçiriliyor. Özellikle farklı platformlar için aynı şifreleri kullanıyorsak, farkında olmadan siber korsanlara tek bir şifreyle bütün kişisel bilgilerimize erişme fırsatını vermiş oluyoruz. Hesabımız için güvenli bir parola oluşturmamız ve her bir platform için ayrı bir parola oluşturmamız sayesinde veri ihlali yalnızca bir platform ile sınırlı kalacak, diğer dijital üyeliklerimiz tehlike altında olmayacaktır.

2020’nin en iyi şifre yöneticileri

LastPass

Bulut tabanlı bir şifre yöneticisi olan LastPass, tarayıcı eklentileri sayesinde çeşitli şifrelerimizi kolayca kullanmamızı sağlayan bir şifre yöneticisi. 2015 yılından beri LogMeIn bünyesinde faaliyet gösteren LastPass şifre yöneticisi ücretsiz versiyonu ve yıllık 36 dolar abonelik ücreti olan versyonuyla kullanıcılara sunuluyor. Ücretli versiyonun en önemli avantajı iki faktörlü doğrulamayı da beraberinde getirmesi. LastPass bu sayede hesap güvenliğini garanti altına almayı amaçlıyor.  Ayrıca, LastPass’ı ailecek kullanmak isterseniz 48 dolar ödeyerek tek bir üyelik ile çok sayıda cihaz üzerinden şifre yöneticisine erişebilirsiniz.

1Password

Eğer LastPass gbi ücretsiz yazılımlar yerine daha güvenli bir şifre yöneticisi tercih etmek istiyorsanız 1Password bu alandaki ihtiyaçlarınızı karşılamak için ideal bir çözüm sunuyor. Ücretsiz deneme üyeliği sunan uygulamanın yıllık abonelik ücreti ise yaklaşık 36 dolar. Cihazlarınızdaki parmak izi okuyucudan da yardım alarak kırılması  güç bir güvenlik duçarı ören 1Password’ün bu özelliğine erişmek için senelik 60 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Bitwarden

Açık tabanlı bir şifre yöneticisi olan Bitwarden, ülkemizde de sıklıkla tercih edilen şifre yöneticileri arasında yer alıyor. Temel üyelik seçeneği ücretsiz olan Bitwarden’ın ücretli versiyonu ise 1Password kadar tuzlu değil. Premium üyelik için ödemeniz gereken tutar yıllık 10 dolar.  Bitwarden’ın 6 kullanıcıya izin verdiği aile aboneliği seçeneğine ise yıllık 60 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Dashlane

Listemizin son sırasında yer alan Dashlane, kullanıcılarına ücretsiz olarak 50 adet şifre koruması sağlıyor. “Verilerinizi asla satmayız” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Dashlane’in temel sürümü ücret gerektirmiyor. Premium seçeneğini tercih etmek isteyen kullanıcılar ise yıllık 40 doları gözden çıkarmak durumunda kalabilir. Fiyat politikası anlamında Bitwarden ile hemen hemen aynı sularda yüzen Dashlane’in aile üyeliğinin fiyatı da 60 dolar.  
Editör: Megabayt Haber