Uber'in sürücüsüz kazasında yeni gelişme! Uber'in sürücüsüz kazasında yeni gelişme!
Türkiye'de en çok satılan modellerden biri olan Honda Civic, geçtiğimiz hafta 2022 model modelini gösterdi. Yeni modelin dikkat çeken özelliklerden biri de Android Auto desteği oldu.

Android Auto yükseltme seçeneği

Son yıllarda yazılım ve otomobil kavramı tek vücut haline geldi. Bu dönemde bir aracın teknik özelliklerinin yanı sıra yazılımsal kolaylıklar da dikkate alınıyor. Bu talebi karşılamak için Apple ve Google, kullanıcılarına Android Auto ve Apple CarPlay özelliklerini sağlıyor. Android kullanıcılarının tercihi olan Android Auto, Honda Civic 2022’te yükseltme dahilinde kablosuz olarak çalışabilecek. Bazı kişiler için araç içi yazılımı telefona kablo ile bağlamak bir eksiklikti. Araçta bulunan kablosuz işlevi desteklemeyen tabletlerin neden olduğu bu tür kusurlar giderek ortadan kalkıyor. Kablo gerektiren araç sayısı azalıyor ve bu sayı önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da azalacak. Honda Civic, Android Auto'yu kablosuz olarak kullanılmasına izin verecek.   Ancak bu özelliği alabilmek için 8 inçlik araba ekranının 9 inç HD seçeneğine yükseltilmesi gerekiyor. Aracın fiyatı hakkında bilgi bulunmadığından bu yükseltmenin ne kadara mal olacağını bilinmiyor. Android Auto işlevi aracınızda kablosuz olarak çalışmıyorsa, yurt dışında 1.000 dolara kadar çıkan fiyatlar ile bir yükseltme programı edinebilirsiniz. Honda Civic'in yükseltme seçenekleri makul fiyatlı olursa, hem uğraşmaktan hem de masraftan kurtulmuş olursunuz. Honda Civic 2022 model ile ilgili bir fiyat bilgisi bilinmiyor. Yeni araç bu yıl içinde Honda bayiilerinde piyasaya sürülecek.

İşte Honda Civic 2022'nin tanıtım videosu:

Android Auto nedir? ne işe yarar?

2015 yılında piyasaya sürülen ve halen aktif bir şekilde geliştirilen Android Auto, özellikle araç içi tabletler için tasarlanmış bir ürün. Android Auto; Asistan, haritalar, Spotify ve internette arama gibi araç içinde yardım sağlayabilen özellikler taşıyor. Hemen hemen tüm yeni otomobillerde artık Android Auto özelliği görülüyor. Kablo, aracı cep telefonuyla eşleştirmek ve bir süre kablosuz bağlantıya izin vermek için kullanılıyor. Elbette bunun için araçtaki tabletin kablosuz bağlantıyı desteklemesi gerekiyor.
Editör: Megabayt Haber