Google, "Cihazımı Bul" ağını kullanıma sundu! Kayıp Android telefonlar sahiplerine artık geri dönüyor... Google, "Cihazımı Bul" ağını kullanıma sundu! Kayıp Android telefonlar sahiplerine artık geri dönüyor...
Kaspersky tarafından yayınlanan bir rapora göre siber suçlular, büyük şirketlerin altyapı erişim bilgilerini 2.000 dolardan başlayan fiyatlara satıyor. Hayatlarımızın vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olan akıllı cihazlar, büyük firmaların kabusu haline geldi. Siber suçlular ile ilgili dudak uçuklatan bir rapor yayınlayan Kaspersky, şirket altyapı bilgilerinin satış oranlarını meydana çıkardı.

Kaspersky, 200 siber suçluyu takibe aldı

İlk olarak 1989 yılında yetkililer tarafından karşılaşılan ve tarihe geçen fidye yazılımları, günümüz teknoloji kullanıcılarının en çok sorun karşılaştığı siber güvenlik problemleri arasında yer almaya devam ediyor. Bununla birlikte 2017 yılında saldırı oranları 229 artış gösteren fidye yazılımları, 2021 yılında şirketlere milyarlarca dolar değerinde zarara uğrattı. Fidye yazılımı saldırılarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yürüten SonicWall, 2021 yılında dünya çapında 600 milyondan fazla saldırının gerçekleştiğini belirtti. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 105’lik bir saldırı artış olduğunu belirten SonicWall, 2019 ile karşılaştırıldığında ise artış oranlarının yüzde 232 seviyesinde olduğunu söyledi. Birçok firma ve markanın verilerini ele geçirmeyi başaran siber suçlular, 2.000 ile 4.000 dolar arasında değişen fiyatlarla şirketlerin erişim yetkilerini karanlık ağ üzerinden satıyor. Ayrıca güvenlik araştırmacıları yaptıkları açıklamalarda, küçük çaplı şirketlerin bilgilerinin ise 100 dolardan başlayan komik denecek fiyatlara satışa sunduğunu belirtti. Şirketlerin bilgilerini çalan hackerlar, istenilen fidye ücreti ödenmediği takdirde bilgileri deepweb üzerinden illegal olarak satışa çıkarıyor. Siber suçlular ve saldırıları hakkında bilgiler içeren raporunu yayınlayan Kaspersky, şirket erişimine sahip olduğu iddia edilen 200 hackerla ilgili incelemede bulunduklarını belirtti. Kaspersky'da bir güvenlik uzmanı olan Sergey Shcherbel, “Siber suçlu topluluğu yalnızca teknik açıdan değil, organizasyonları açısından da oldukça gelişti. Günümüzde fidye yazılımı grupları, satış hizmeti ve ürünü olan şirket kurumlarına benziyor. Deepweb’te tehdit istihbaratı konusunda çalışma yapmak isteyen şirketler için oldukça önemli bir durum.” dedi. Değerli düşüncelerinizi biz Megabayt ekibiyle yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Editör: Megabayt Haber