Yaşam

TikTok, videolarınız silinmiş olabilir! TikTok platformda temizlik yaptı

TikTok, yaptığı son temizlikte videolarınızı kaldırmış olabilir. Şirket, üç ayda toplamda 113 milyon fazla videoyu kaldırdı...

TikTok'un son üç aylık şeffaflık raporu, içerik ihlalleri nedeniyle kaldırılan videolar da dahil olmak üzere platformun denetleme uygulamaları hakkında veriler sundu. Şirketin bugün yayınlanan üç aylık şeffaflık raporuna göre, TikTok Nisan ve Haziran ayları arasında 113 milyondan fazla videoyu platformundan kaldırdı.

Platformun politika ihlalleri nedeniyle kaldırdığı videoların sayısı 2022'nin ilk birkaç ayına göre biraz artmış olsa da, TikTok'ta yüklenen videolarının miktarına kıyasla bu sadece samanlıkta iğne kalıyor diyebiliriz. TikTok'tan kaldırılan 113 milyon video, üç aylık dönemde yüklenen toplam videoların yalnızca yüzde 1'ini temsil ediyor. Videoların kaldırılmasının en yaygın nedeni ise, yüzde 44'ünden biraz daha azını sebep olan güvenlikle ilgili çeşitli politikaların ihlaliydi. Rapora göre, diğer yaygın nedenler arasında yasa dışı faaliyetler ve yasal düzenlemelere tabi ürünler ile yetişkinlere yönelik çıplaklık ve cinsel faaliyetler de yer alıyor. TikTok tarafından kaldırılan videolar, platformun otomatik sistemleri tarafından kaldırılıyor. Üç aylık dönemde videoların yaklaşık yüzde 96'sı, herhangi bir kullanıcı tarafından TikTok'a bildirmeden önce kaldırıldı. Şirket, kullanıcı yönergelerini ihlal edebilecek içeriği elemek için otomatik araçlar ve insan incelemesi kullandığını söyledi.

TikTok raporunda, "Makine öğreniminden yararlanmak, zararlı yanlış bilgilere karşı koymamız söz konusu olduğunda özellikle etkili oldu. Özellikle bir kriz veya olay sırasında (örneğin, Ukrayna'daki savaş) yanlış bilginin hızla değişen doğası göz önüne alındığında, sistemlerimizde hızla yineleme kapasitemizi genişlettik.” Bu yılın başlarında, Rusya Ukrayna'yı işgal ederken, TikTok platformda yayılan yanıltıcı ve sahte savaş içeriğinin yayılmasını kontrol altına almak için mücadele etti, sonunda Rusya'dan gelen videoları yasakladı ve devlet medya etiketlerini kullanıcılarına tanıttı.