Oyun

Sıkılmadan oynayabileceğiniz en iyi bulmaca oyunları

Sizler için Reddit kullanıcılarının 'en iyi olarak' gösterdiği 10 bulmaca oyununu bir araya getirdik. İşte sıkılmadan oynayacağınız en iyi bulmaca oyunları.

Stray gibi büyük bütçeli oyunların bulmaca oyunlarını kitlelere ulaştırmasıyla, niş türün popülaritesi son zamanlarda yeniden arttı. Çok farklı türde oyunlar içerisinde çeşitli bulmacalar görürüz ama sadece bulmacaya odaklanan oyunlar, olayı bir üst seviyeye taşır. İster Portal gibi birinci şahıs klasikleri , ister The Golem gibi basit ve etkili PC oyunları olsun, birçok bulmaca oyunu, iyi bir beyin egzersizi yapmayı seven insanlar için en iyisidir.  Geçmişte bir ton unutulmaz bulmaca oyunu olmasına rağmen bugünkü listemizde Reddit kullanıcıları tarafından 'en iyi' olarak gösterilen bulmaca oyunlarını sıraladık. İşte en iyi bulmaca oyunları:

Baba Is You (2019) Baba Is You oynadığınız kuralları değiştirebileceğiniz ödüllü bir bulmaca oyunudur. Her seviyede, kuralların kendisi etkileşime girebileceğiniz bloklar olarak bulunur; onları değiştirerek seviyenin çalışma şeklini değiştirebilir ve şaşırtıcı, beklenmedik etkileşimlere neden olabilirsiniz! Basit bir blok-itme ile kendinizi bir kayaya dönüştürebilir, çimen yamalarını tehlikeli derecede sıcak engellere dönüştürebilir ve hatta tamamen farklı bir şeye ulaşmak için gereken hedefi değiştirebilirsiniz.

The Witness (2016) The Witness (Tanık) keşfedilecek düzinelerce yer ve 500’i aşkın bilmece içeren açık bir dünyada oynanan tek kişilik bir oyun. Bu oyun zeki bir oyuncu olarak sana saygı duyuyor ve zamanının ne kadar değerli olduğunu biliyor. Yer doldurmak için konmuş hiçbir şey yok her bir bilmece karışıma yepyeni fikirler katıyor. Yani bu oyun fikirlerle dolu.

The Golem (2020) Sen küçük bir golemsin. Göz korkutucu bulmacalarla karşı karşıyasın. Hızlı reaksiyon gerekmez ve zamanlayıcı yoktur. Keşfe gerek yok, keşfedilecek sırlar da yok. Herkes tüm bulmacaların üstesinden gelemez ve bu sorun değil. Başarılarınız ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, zor bir problem hakkında düşünmek için zaman ayırmak güzel bir şeydir.

The Swapper (2013) Bir astronot, Chori V isimli gezegene zorunlu iniş yapar. Uzay mekiği iniş sırasında hasar görmüştür. Tümüyle çaresiz bir haldeyken, Theseus Araştırma İstasyonu'nu keşfeder. Fakat burası daha önce hiç rastlamadığı bir yapıdadır ve içerisinde ilerlemek neredeyse imkânsızdır. Çok geçmeden "swapper" adında bir alet bulur. Yapının diğer bölümlerine girebilmesi için onu kullanması gerekmektedir. Astronot, bir yandan kurtuluşun çaresini ararken, bir yandan da gezegenin ve istasyonun gizemli geçmişini keşfedecektir.

Portal (2007) Portal'de oyuncu Chell isimli bir karakteri yöneterek, karşılaştığı bulmacaları Portal silahından yararlanarak geçmek zorundadır. Bu silah, oyuncunun içinden geçerek diğer tarafa ulaşabileceği sadece iki geçit açabilme özelliğini içermektedir. Bunun yardımı ile oyuncu, açtığı birinci geçidin içinden geçerek ikincinin içinden çıkabilmektedir. Ayrıca aygıt ile çevrede genel olarak bulmacaların çözümü için bulunan nesnelerde taşınabilmektedir.

Trine (2009) Trine, oyuncunun tehlikeli bulmacaları ve tehditkar düşmanları yenmek için fizik tabanlı nesneler yaratıp kullanabileceği bir fantezi aksiyon oyunudur. Büyük kaleler ve garip makinelerle dolu bir dünyada geçen üç kahraman, krallığı kötülükten kurtarmak için Trine adlı gizemli bir cihaza bağlıdır. Oyun tamamen etkileşimli fiziğe dayanmaktadır - her karakterin farklı yetenekleri, oyuncunun ölümsüz bir orduyla savaşmasına ve tehlikeli düzenekleri yenmesine yardımcı olur. Oyuncu herhangi bir zamanda yaklaşmakta olan meydan okuma veya bulmaca için kimin en uygun olduğunu özgürce seçebilir: Sihirbaz, bulmacaları çözmeye ve engellerin üstesinden gelmek için yeni yollar yaratmaya yardımcı olmak için nesneleri çağırabilir, Hırsız çevikliğini ve kesin isabetliliğini hızla kullanır. canavarları şaşırtın ve Şövalye nereye giderse gitsin kargaşa ve fiziksel yıkımı serbest bırakır.

World Of Goo (2008) Güzel ve şaşırtıcı, Goo Dünyasında yaşayan milyonlarca Goo Topu keşif yapmak istiyor ama oyunda olduklarını ya da çok lezzetli olduklarını bilmiyorlar. Gördüğüm en zekice ve eğlenceli tasarıma sahip oyunlardan olan World of Goo aynı zamanda bağımlılık da yapıyor.

SpaceChem (2011) SpaceChem, Zachtronics Industries tarafından otomasyon ve kimyasal bağlanma ilkelerine dayalı olarak geliştirilen bağımsız bir bulmaca oyunudur

Vessel (2012) Tarzın görüntülerini oynanışına ve mekaniğine mükemmel bir şekilde entegre eden Vessel , genellikle tüm zamanların en iyi steampunk video oyunlarından biri olarak görülüyor. Oyun bize, mucit Akright’ın yeni yaratıklar icat ederek bilim dünyasında bir atılım yaptığı geleceğin dünyasını anlatıyor. Oyuncu Akright olarak oynayacak ve Fluro’nun yarattığı tüm sorunları çözmeye çalışacak. Bir sonraki seviyeye geçmek için çözülmesi gereken birçok bulmaca var, ancak hepsi tek başına çözülemez. Bazen yaratıcı, taşınabilir cihaz sayesinde üretebileceğimiz Fluro’nun yardımını kullanmak zorundadır. Toplamda, farklı sıvı türlerini kullanarak sentezleyebileceğimiz 5 tür canlıya sahibiz. Oyuncu onları doğrudan kontrol edemeyecek, bu yüzden her zaman onların desteğine güvenmemelisiniz.

The Talos Principle (2014) Derin bir uykudan uyanır gibi, kendinizi antik kalıntılar ve ileri teknolojinin tuhaf, çelişkili bir dünyasında buluyorsunuz. Yaratıcınız tarafından giderek daha karmaşık hale gelen bir dizi bulmacayı çözmekle görevlendirilen bu oyunda, inançlı olmaya mı yoksa zor soruları mı sormaya karar vermelisiniz: Sen kimsin? Amacınız ne? Ve bu konuda ne yapacaksın?