Yaşam

Asla dondurucuya koymamanız gereken 9 yiyecek

Bir yiyeceği dondurucuya koyup dondurmak yiyecek israfını azalmak için iyi bir yöntem olabilir ancak bazı durumlarda yemeğinizi mahvedebilirsiniz. İşte dondurucuya koyulmaması (dondurulmaması) gereken 9 yiyecek...

Yiyeceklerimizi dondurucuda dondurarak saklamak herkesin bildiği gibi yiyecek israfını azaltmanın harika bir yolu. Yiyecekleri dondurucuda saklamak, tabiri caizse, en az birkaç ay boyunca zamanı yavaşlatır ve yiyeceklerin taze kalmasını sağlar. Fakat dondurucuya attığımız bazı ürünlerde sorunlar yaşanabilir. Biz de sizlere dondurucuya koyulmaması gereken yiyecekleri sıraladık.

1- Süt, Kreama ve Half & Half (Yarısı krema yarısı süt karışım) Dondurulmuş süt size zarar vermez, ancak çözüldükten sonra grenli hissedebilirsiniz. Bu aynı zamanda half & half (yarısı süt yarısı krema olan ve genellikle kahvelerde kullanılan bir karışım) ve kremada da geçerlidir. A Ancak iyi haber şu ki, donmuş süt ve krema yemeklerinize zarar vermeden pişirme ve fırınlamada kullanılabilir.

2- Daha önce dondurulmuş et ve deniz ürünleri Önceden dondurulmuş ardından da çözülmüş etin veya deniz ürünlerinin dokularında değişiklik olur. Su dondukça genişler, hücre duvarlarını yırtar ve kas dokularını yumuşatır. Bir kez donma ve çözülme döngüsünden sonra o kadar fark edilmez, ancak bifteklerinizi, pirzolalarınızı veya karideslerinizi başka bir dondurma sürecinden geçirmek onları lapa haline getirebilir. Çözülmüş ve oda sıcaklığında iki saat veya daha fazla bekletilmiş yiyecekler, mikrobiyal büyüme nedeniyle asla tekrar dondurulmamalıdır.

3- Hassas meyve ve sebzeler Sebzeleri haşlamak , dondurucuda saklanırken dokularını ve lezzetlerini korumalarına yardımcı olabilir, ancak bazı sebzeler (ve "sebze" olarak adlandırdığımız meyveler) dondurucuda dayanamaz. Örnek vermek gerekirse; salatalık, kabak, domates ve kereviz, dondurulduğunda çıtırlığını ve yapısını biraz kaybeder. Salatanıza donmuş salatalık eklemeyin. Marul ve lahanayı da asla dondurmayın.

4- Tüm yapraklı otlar Narin sebzeler gibi, kişniş, fesleğen ve maydanoz gibi yapraklı otlar, buzluğa bütün olarak atılırsa zarar görür. Bununla birlikte, onları doğrayabilir ve yağla karıştırabilir, ardından lezzetlerini korumak için plastik torbalara koyarak dondurabilirsiniz. Biberiye gibi daha sert, odunsu otlar, herhangibir doğrama işlemi yapılmadan dondurucu torbalarında dondurulabilir.

5- Ekşi krema, yoğurt ve krem peynir Tıpkı en baştaki maddede söylediğimiz gibi bu süt ürünleri de dondurulduğunda tanecikli hale gelebilir. Ancak yine de pişirme ve fırınlamada kullanılabilir. Süt bazlı sosları dondurucuya atmayın.

6- Mayonez Mayonezinizi kesinlikle buzluğa atmayın, dondurmayın. Kısa sürede kullanılmayacak hale gelecektir.

7- Kendiniz kızarttığınız yemekler Kişisel olarak kızarttığınız yiyecekleri dondurmak, suyun ve yağın yavaşça dışarıya çıkmasına neden olur, bu da kızarmış yiyeceklerinizin sulu ve yumuşak bi hale dönüşmesine neden olacak.

8- Yumurta Yumurtanın içindeki su genişleyerek kabuğun çatlamasına neden olur.

9- Konserve Konserve gıdaların zaten uzun bir raf ömrüne sahip olduğu gerçeğini göz ardı ederek, kapalı gıda kutularını dondurucuya koymak kötü bir fikirdir. Kabuklarındaki yumurtalara çok benzer şekilde, kutudaki herhangi bir su genleşecek ve bu da kutunun patlamasına ve (potansiyel olarak) paslanmasına neden olabilecektir.