Otomobil

2000 beygir gücündeki elektrikli SUV Drako Dragon tanıtıldı

ABD merkezli otomobil girişimi Drako tarafından tanıtılan elektrikli SUV modeli Dragon, dört motora sahip ve 2000 beygir gücünde. Fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti merkezli girişim Drako, ikinci üretim modeli Dragon'u tanıttı. Elektrikli bir SUV olan Drako Dragon, dört elektrikli motora sahip ve 2000 beygir gücünde.

Teknik olarak iki kapılı bir SUV olan Drako Dragon, 5 kişilik yaşam alanına sahip. Fakat aracın yukarıya doğru açılan tek parça kapıları tüm koltuklara tek kapıdan erişim sağlıyor.

Araç 5054 mm uzunluğa, 2057 mm genişliğe ve 1600 mm yüksekliğe sahip. Karşılaştırmak gerekirse Tesla Model X'ten hafifçe daha uzun ve geniş bir araç diyebiliriz.

Şirket, Dragon'u tanıtım sırasında dünyanın en güçlü ve en hızlı hiper lüks SUV'si olarak tanıttı. Aracın 0-100 km/s hızlanmasını 1.9 saniyede, çeyrek millik mesafeyi ise 9 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise 322 km/s olarak açıklandı.

Yerden yüksekliği 163-315 mm arasında ayarlanabilen bir süspansiyon sistemine sahip aracın, Yola aktarılan gücün dizginlenmesinden ise önde 10 pistonlu kaliperlere sahip 420 mm'lik ve arkada 6 pistonlu kaliperlere sahip 410 mm'lik fren diskleri sorumlu.

Elektrikli dört motora sahip Drako Dragon 2000 beygir güç üretiyor. Her tekerleğe bağımsız olarak güç veren motorlar, Drako tarafından geliştirilen batarya paketinden besleniyor. Bataryanın detayları henüz açıklanmadı ancak paylaşılan bilgiye göre araç tam dolu şarjla 675 km sürüş menzili sunacak.

500 kW'a varan DC hızlı şarj desteği ile 10 dakikada yüzde 80 dolum gibi iddialı bir özellik de vadedildi.

Drako Dragon'un yapısı tamamen karbon fiberden oluşuyor. Bu yapı aracın sağlamlığını iki katına çıkarıyor ve ağırlığı %50 oranında düşürüyor. Açıklanan verilere göre SUV'un ağırlığı 2254 kilogram. Bu noktada, Tesla Model X Plaid'den daha fazla menzil (tahmini) ve güç sunmasına rağmen ondan daha hafif olduğunu belirtelim.

Dragon, Lowie Vermeersch ve onun GranStudio takımı tarafından İtalya'da tasarlanan SUV, dijital aynalar, sarı kaliperler, 23 inç alaşımlı jantlar, coupe stili tavan ve ince LED stoplar gibi detaylara sahip.

Fiyatı 290 bin dolar olarak açıklanan SUV için 500 dolar kapora ile rezervasyon alımına başlandı. Araçtan sadece 99 adet üretilecek First Edition için ise 5 bin dolar rezervasyon ücreti gerekiyor. Drako Dragon'un teslimatlarının 2026'da başlaması bekleniyor.