Dizi-Sinema

Netflix yapımı 1899 benzeri en iyi 10 dizi

Netflix'in yeni dizisi 1899 çok beğenildi. Biz de sizler için bir dönem bilim kurgu dizisi olan 1899 benzeri 10 diziyi sıraladık.

Netflix'in ' 1899'u , aynı yılda geçen bir dönem bilimkurgu dizisidir ve Londra'dan New York'a giden bir yolcu gemisini konu alır. Kaptan, kayıp bir geminin nerede olduğunu gösteren bir sinyal aldığında yoldan sapar. Mürettebat, konuma ulaştıklarında Prometheus adında terk edilmiş bir gemi bulur. Kısa süre sonra açıklanamayan olaylar yaşanmaya başlar ve yolcular neyin gerçek neyin gerçek olmadığını sorgulamaya başlar. Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından yaratılan '1899', akıllara durgunluk veren bir hikayenin somut örneği . Yaratıcıların karakterleri, geçmiş travmalarını ve gizemli koşullar altındaki ilişkilerini bir araya getirme biçimleri gerçekten olağanüstü. Dizi, izleyiciyi içine çeken ve sonuna kadar merak duygusu yaratan bir bilmece gibi. Bu türün hayranıysanız ve buna benzer daha fazla öneri arıyorsanız, sizin için mükemmel bir liste oluşturduk. İşte 1899 benzeri en iyi 10 dizi:

10. Glitch (2015-2019) Glitch ', Victoria'nın küçük Yoorana kasabasında geçen ve polis memuru James Hayes'in ölümden dönen yedi kişiyle ilgili bir davayı çözmeye çalışmasını konu alan bir Avustralya TV dizisidir. Bu insanlar bir gecede mezarlarından dönüyorlar ve kim olduklarını hatırlamıyorlar. '1899' küçük bir kasabada geçmese de karakterleri 'Glitch'teki yedi kişiyle bazı benzerlikler paylaşıyor. '1899'da, birkaç yolcu, anlatının temel bir parçasını oluşturan bir bağlantıyı paylaşıyor. Benzer şekilde, 'Glitch'te yedi kişi, seyircinin başlangıçta anlamadığı şekillerde birbirine bağlıdır. Hikaye her iki dizide de gelişirken, izleyiciler küçük detayları bir araya getiriyor ve sonuca varmaya çalışıyor.

9. Counterpart (2017-2019) ' Karşılıklı ', dünyanın iki boyutlu olduğu fikri etrafında dönen bir bilim kurgu gerilim dizisidir. Bir Birleşmiş Milletler teşkilatında alt düzey bir çalışan olan Howard Silk'in (JK Simmons) iki boyut arasındaki geçidi keşfetmesini konu alıyor. "Counterpart" ve "1899" arasındaki ilginç bir ortak nokta, her iki dizinin de gerçek dünyadaki olaylardan ve teorilerden belirli yönleri ödünç almasıdır. Örneğin 'Counterpart'ta iki boyut arasındaki soğuk savaş bize ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki savaşı hatırlatıyor . Aynı şekilde, denizde sürüklenen kayıp bir gemiyi konu alan '1889'un temel önermesi, Bermuda Şeytan Üçgeni etrafındaki komplo teorilerini anımsatıyor.

8. Sense8 (2015-2018) Sese8 güçlü bir bağı paylaşan dünyanın dört bir yanından yaklaşık sekiz kişiyi merkez alıyor. The Wachowski kardeşler ve J. Michael Straczynski tarafından yaratılan dizi, bireylerin doğaüstü olaylar aracılığıyla aralarındaki bağı ve onları birbirine bağlayan karanlık geçmişi nasıl keşfettiklerini anlatıyor .

7. The OA (2016-2019) Netflix'in " The OA "sı, yedi yıl kayıp olduktan sonra geri dönen genç bir kadın olan Prairie Johnson'ın etrafında dönen bir bilim kurgu doğaüstü TV dizisidir. Daha da tuhafı, kaybolmadan önce kördü ama şimdi görebiliyor. Polis ve kadının üvey ailesi bunun nedenlerini anlamaya çalışırken kadın planını uygulamaya başlar.

6. Homecoming (2018-2020) Garson olarak çalışan eski bir asker olan Heidi Bergman ( Julia Roberts ) hakkında bir psikolojik gerilim dizisidir . Askerlerin ordu hayatından sivil hayata geçişini sağlayan bir tesis olan 'Homecoming'de görev yapan Heidi, tesisten neden ayrıldığını soran bir Savunma Yöneticisiyle karşılaşır, ancak tuhaf bir şekilde orada geçirdiği zamana dair hiçbir şey hatırlayamamaktadır. Bu, onu tüm sorularına rahatsız edici cevaplar bulduğu bir yola götürür.

5. Departure (2019-2022) ' Departure ', Atlantik Okyanusu üzerinde bir uçağın kaybolması ve ardından düşmesi hakkında bir gerilim draması dizisidir. Dizide bilimkurgu unsurları bulunmasa da, birkaç ince bağ diziyi '1899' hikayesiyle ilişkilendiriyor.

4. Manifest (2018- ) ' Manifest ', bir yolcu uçağının ortadan kaybolması ve beş yıldan fazla bir süre sonra yeniden ortaya çıkması etrafında dönen doğaüstü gizem dizisidir . Öldüğü varsayılan yolcular tam olarak ne olduğunu anlamaya çalıştıklarında kaos başlar. Bu türdeki diğer birkaç dizi gibi, 'Manifest' de daha geniş konsepti gerçek hayattaki olaylarla bağlantılı olan bir kurgu eseridir.

3. Westworld (2016-2022) HBO'nun ' Westworld ', seçkin insanlar için yapay zeka tarafından işletilen bir Western tema parkının insanlığı nasıl distopyaya sürüklediğini anlatan ve listenin en dikkate değer bilim kurgu dizilerinden biri. Hem Westworld hem de 1899, gerçeklik ve kurgu arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor. Ayrıca her iki dizide de teknolojinin ve sembolizmin ne kadar önemli bir rol oynadığını görüyoruz. Seyirciyi meraklandıran ve onları gördükleri her şeyde anlam bulmaya zorlayan katmanlı hikaye anlatımı oldukça başarılı.

2. Severance (2022- ) " Severance ", basit işyeri draması konseptini alıp onu başka bir şeye dönüştüren bir başka harika dizi. Ben Stiller tarafından yaratılan dizi, Lumon'da bir çalışan olan Mark'ı (Adam Scott) konu alan bir bilimkurgu psikolojik gerilim filmidir. Orada çalışan pek çok kişi gibi onun da hafızası, iş yeri ve iş yeri dışı anılar olarak ikiye bölünmüş durumda. Ancak çalışanlardan biri iş dışında kaybolunca Mark ve ekibi kendileri ve çalıştıkları şirket hakkında bilgi edinmek için yola çıkarlar.

1. Dark (2017-2020) ' Dark ', zamanda yolculuk algısını alt üst eden en akıllara durgunluk veren dizilerden biri . '1899'un yapımcıları tarafından yaratılan bu dizi, Netflix için üretilmiş ilk Alman orijinal dizisidir. Küçük bir Alman kasabasında geçen hikaye, geçmişi, bugünü ve geleceği kasabanın sorunlu tarihiyle bağlantılı dört aileyi konu alıyor. İki dizinin yaratıcıları aynı olduğu için, epeyce benzerlik olması kaçınılmaz.