Sosyal medya kullanan insanların en çok tercih ettiği özelliklerden birisi profil gizleme veya kitlemedir. Çünkü sosyal medya kullanıcıları, oluşturdukları hesapları ve paylaştıkları gönderilerin herkes tarafından görülmesini tercih etmeyebilir. Sadece arkadaş olarak ekli takipçileri ile özel anlarını paylaşmak isteyen kullanıcılar profillerini kilitlemeyi tercih ederler. Bu sayede profilleri tanımadıkları kişiler tarafından görüntülenemez. Bu özellik Facebook uygulamasında da bulunuyor.

Facebook’ta yapacağınız paylaşımların ve etkileşimlerin sadece arkadaş olarak ekli olan kişiler tarafından görülmesini istiyorsanız, profil kitleme ayarlarını yapmanız gereklidir. Profilinizi dilediğiniz zaman kilitleyebilir daha sonra fikir değiştirirseniz tekrar herkese açık hale getirebilirsiniz.

Facebook profil kilitleme nasıl yapılır?

  • Facebook uygulamanızı başlatın.
  • Ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan üç çizgiye dokunun.

profil kilitleme (1)

  • “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine dokunun.

profil kilitleme (2)

Twitter'dan video indirme nasıl yapılır? (Programsız en kolay yöntem) Twitter'dan video indirme nasıl yapılır? (Programsız en kolay yöntem)
  • Açılan pencerede “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​profil kilitleme (3)

  • Hedef kitle ve görünürlük bölümünde bulunan “Profil kitleme” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​profil kilitleme (4)

  • “Profilini kilitle” bölümüne dokunun.

​​​​​​​profil kilitleme (5)

  • Profiliniz kilitlenecektir.

Facebook profilinizin kilidini nasıl açarsınız?

  • Facebook uygulamanızı başlatın.
  • Ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan üç çizgiye dokunun.
  • “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine dokunun.
  • Açılan pencerede “Ayarlar” seçeneğine dokunun.
  • Hedef kitle ve görünürlük bölümünde bulunan “Profil kitleme” seçeneğine dokunun.
  • “Kilidi Aç” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​kilit açma (1)

  • “Profil kilidini aç” bölümüne dokunun.

​​​​​​​kilit açma (2)

  • Profil kilidiniz açılacaktır.

Facebook profilimi kilitlediğimde ne olur?

  • Profilinizi kilitlediğinizde; profil gönderileriniz, fotoğraflar, albümler ve hikayeler sadece arkadaşlarınız tarafından görüntülenir. Ancak ortak albümler, sayfalar ve herkese açık gruplarda paylaşılan gönderiler herkese açık olamaya devam eder.
  • Profil resminizi ve kapak fotoğrafınızı sadece arkadaşlarınız beğenebilir ve yorum atabilirler. Ayrıca arkadaşınız olmayan kişiler profil ve kapak resminizi büyütemezler.
  • Hakkında bölümünde yazan bilgiler eğer herkese açık olarak ayarlandıysa, en fazla 5 tanesini arkadaşınız olmayan kişiler görebilir. Eğer hakkında bilgileriniz herkese açık değilse bu bölümü göremezler.
  • Profiliniz kitlendiğinde profil onayı ve etiket onayı özellikleri otomatik olarak devreye girer.

Facebook profilimi kilitlediğimde insanlar bana arkadaşlık istediği veya mesaj gönderebilir mi?

Facebook profilinizi kilitleseniz bile insanlar size mesaj ve arkadaşlık istediği gönderebilir. Profiliniz kilitli olsa bile insanlar sizi aratabilir.