Facebook, gün geçtikçe güncellenmeye ve farklılaşmaya devam ediyor. Bu durum bazı kullanıcıları tatmin etse de bazı kullanıcılar için güzel bir durum değil. Çünkü Facebook veya diğer sosyal medya uygulamalarının hepsi birbirine çok benzemeye başladı. Diğer bir tarafta sosyal medyada bulunan toksik ortam da kullanıcıları rahatsız etmeye başladı. Bütün bu kötü durumları göz önüne aldığımız zaman, Facebook’dan uzaklaşmak çok mantıklı gelebilir. Facebook’umuzu silerek artık bizim için eğlenceli ve verimli olmayan ortamdan kurtulabiliriz.

Facebook hesap silme işlemi her güncellemede yer değiştiriyor. Bunun başlıca nedeni hesabınızı kalıcı olarak silmenizi zorlaştırmak. Ancak merak etmeyin bu rehber sayesinde hesap silme işlemlerini rahatlıkla yapacaksınız. Siz de Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Facebook hesabımı kalıcı olarak silersem ne olur?

  • Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz, hesabınızı tekrar aktif duruma getiremezsiniz.
  • Facebook hesabınız ile paylaştığınız medyalar ve eklediğiniz paylaşımlar silinir.
  • Facebook Messenger özelliğini kullanamazsınız.
  • Facebook hesabınız ile giriş yaptığınız uygulamalara artık giriş yapmazsınız. Facebook hesabınız ile giriş yaptığınız uygulamalara erişim için uygulama veya siteler ile iletişime geçmeniz gerekir.
  • Facebook arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar hesabınızı sildikten sonra mesajı gönderdiğiniz kişi tarafından görüntülenmeye devam eder.
  • Facebook’da sadece sizin yönetici olduğunuz sayfalar ve gruplar silinir. Sadece sizin yönetici olduğunuz sayfaların tamamen silinmesini istemiyorsanız, sayfalara veya gruplara Facebook hesabınızı silmeden yeni bir yönetici atamanız gerekir.

Facebook kalıcı hesap silme nasıl yapılır?

  • Facebook ana sayfanıza gelin.
  • Sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın.

hesap silme (1)

  • Açılan pencerede “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​hesap silme (2)

  • “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​hesap silme (3)

  • Karşınıza gelen sayfada “Facebook bilgilerin” bölümüne tıklayın.

​​​​​​​hesap silme (4)

  • Sayfanın alt kısmında yer alan “Dondurma ve Silme” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​hesap silme (5)

  • “Hesabı Sil”i seçin ve “Hesabı silme işlemine devam et” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​hesap silme (6)

  • “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın. (Dilerseniz bu alanda bilgilerinizi indirebilir veya bir başka yere aktarabilirsiniz.)

​​​​​​​hesap silme (7)

  • Talimatları takip edin. Facebook hesabınız silinecektir.

Facebook hesap silme telefondan nasıl yapılır?

  • Facebook uygulamanızı açın.
  • Ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan üç çizgiye dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (1)

  • Sayfanın en altında bulunan “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (2)

  • Açılan pencerede “Ayarlar”a dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (3)

  • “Kişisel bilgiler ve hesap bilgileri” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (4)

  • “Hesap sahipliği ve kontrolü”ne dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (5)

  • “Dondurma ve silme” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (6)

  • “Hesabı sil”i seçin ve “Hesabı silme işlemine devam et” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (7)

Google Akademik kitaplığı nasıl oluşturulur? Akademik kitaplığınızı oluşturun Google Akademik kitaplığı nasıl oluşturulur? Akademik kitaplığınızı oluşturun
  • Facebook hesabınızı silme nedeninizi seçin veya “Hesabı silme işlemine devam et” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​hesap silme telefondan (8)

  • Silme talimatlarını takip edin. Facebook hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Facebook hesap silme linki

Facebook hesabınızı silmek için yukarda anlatılan adımları takip etmeden hızlıca ulaşmak aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Facebook hesap silme linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook hesap silme işlemi iptal edilebilir mi?

Facebook hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra 30 gün içerisinde hesap silme işlemini iptal edebilirsiniz. 30 günü geçtikten sonra hesabınızı geri getiremezsiniz.

Hesabınızı silme işlemini iptal etmek için Facebook hesabınıza giriş yapın ve “Silme işlemini iptal et” seçeneğine tıklayın.