Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne? Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne?
Türkiye'de hazırlanan yeni kripto para yasasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Yasa tasarısının düzenlenmesinde sona gelindiği ve yatırımcıyı korumaya odaklanıldığı belirtildi. NTV'den Özgür Akbaş'ın verdiği bilgilere göre kripto paralar ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Yasa tasarısının neredeyse hazır olduğu ve Meclis'e taşınmak üzere olduğu belirtildi. Aktarılan ilk bilgilere göre yasa tasarısının 10-12 maddeden oluşması bekleniyor ve ağırlıklı olarak yatırımcıyı korumaya yönelik bir düzenleme olacak. Özgür Akbaş'ın belirttiğine göre en çok merak edilen soru da yanıtı buldu: Bireysel yatırımcıdan vergi alınmaması görüşü ağır basıyor.

Borsalara 1 milyar TL sermaye şartı

Yeni yasa tasarısı ile kripto varlıkların alım satımını organize eden ve "yerel borsalar" olarak tabir edilen firmalara sermaye şartı getiriliyor. Buna göre bu firmaların sermayesinin 1 milyar TL'nin altında olmaması gerekecek. Yapılan piyasa çalışması sonrası limite ilişkin tam kararın verileceği ifade ediliyor. Sorumluluk reddi beyanı: Haberimizde yazılan yazılardan hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Alınan yatırım kararları kişilerin kendi özgür sorumluluğu ve iradesi altındadır. Megabayt haber sitesi ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Editör: Megabayt Haber