Jüpiter, Satürn'ü geçti: 12 yeni uydusu daha bulundu Jüpiter, Satürn'ü geçti: 12 yeni uydusu daha bulundu
Türkiye’de hizmet veren en büyük borsalardan olan BtcTurk, Paribu ve Bitexen, son günlerde yaşanan olumsuz haberlerin ardından kamuoyuna açıklama yaptı. Üç borsa da yasal düzenlemelerde devletin yanında olduklarını hatırlattı. Son günlerde kripto pata sektörüne olan güvenin sarsılmasına sebep olan bir olay yaşandı. Thodex CEO’su 2 milyar dolarla ülkeden kaçtı ve Thodex faaliyetlerini sonlandırdı. Aynı zamanda VeBitcoin’de faaliyetlerini sonlandırmıştı. Bu olaylar, ülkemizde faaliyet gösteren diğer yerli borsalara da gözleri çevirdi. Bugün, ülkemizin en büyük borsaları arasında yer alan üç borsadan açıklama geldi.  2013’ten beri hizmet veren BtcTurk’ten yapılan açıklama, doğrudan firmanın önemli isimlerinden geldi. BtcTurk CEO'su Özgür Güneri ve BtcTurk Yönetim Kurulu Üyesi Bora Oruç, yaptıkları açıklamalarda, kullanıcıların doğru karar verebilmeleri ve sağlıklı bilgilere ulaşabilmelerinin çok önemli olduğunu belirttiler. Açıklamada yer alan bazı başlıklar şu şekildeydi:

BtcTurk tarafından paylaşılan açıklama:

Özgür Güneri: “Avrupa’da bazı ülkeler birkaç yıl önce kripto para ve blokzinciri girişimcilerini desteklemeye başladı ve bu ülkeler kriptopara ekosisteminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye ise, kriptopara bilinirliğinin en yaygın olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Burada kritik olan doğru platformlarla ilerlemek. Türkiye’de bu işi hakkıyla yapan şirketler var. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken en temel kriterler şunlar olmalı: Finansal güç sahipliği, iyi yönetim, geçmişi ve deneyimi ile hesap verebilir olması... Diğer yandan kurumların neler yaptıklarının yanı sıra yapmadıkları da kullanıcılar tarafından yakından takip edilmeli.” “Önümüzdeki süreçte de Türkiye’de orta ve uzun vadede kripto varlıklara ilişkin düzenlemelerle ilgili olumlu adımlar atılacağına inanıyorum. Bu sektörün çok daha büyüyebileceği, Türkiye’nin küresel anlamda bu işte güç olabileceği ve markalar çıkarabileceği bir fırsat var. Kripto para sektöründe yapılacak düzenlemeler, Türkiye’nin bu sektörde önemli oyunculardan biri olmasını sağlayacaktır.  Bu doğrultuda yapılan çalışmaları da takdirle karşılıyor ve destekliyoruz.BtcTurk’ün Yönetim Kurulu Üyesi Bora Oruç ise açıklamasında: “Örnek ve lider kurum olmanın deneyimi ve sorumluluğuyla regülasyonların oluşturulması konusunda devlete her türlü desteği sağlamaya hazırız.” ifadelerine yer verdi.  3,5 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan Paribu da, ülkemizde yaşanan son olayların ardından bir açıklama paylaştı.

Paribu tarafından paylaşılan açıklama:

2018 yılından beri hizmet veren Bitexen, kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması için bir açıklama paylaştı.

Bitexen tarafından paylaşılan açıklama:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberimizde yazılan yazılardan hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Alınan yatırım kararları kişilerin kendi özgür sorumluluğu ve iradesi altındadır. Megabayt haber sitesi ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Editör: Megabayt Haber