Jüpiter, Satürn'ü geçti: 12 yeni uydusu daha bulundu Jüpiter, Satürn'ü geçti: 12 yeni uydusu daha bulundu
Yapılan araştırmaya göre, otomobil sahibi olmak için en pahalı ülke Türkiye. Otomobil sahibi olmak için en ucuz ülke ise Avustralya. Scrap Car Comparison isimli bir site 40 farklı ülkeden verileri toplayarak otomobil sahibi olmanın en pahalı ve en ucuz olduğu ülkelerin listesini çıkardı. Ülkelerdeki ortalama araç fiyatlarını, sigorta, bakım ve yakıt masraflarını da ekleyerek ortaya bir maliyet tablosu çıkaran şirket, çıkan sonuçları o ülkelerin ortalama yıllık gelirlerine kıyaslayarak araçların ortalama bir birey için ne kadar erişilebilir olduğuna ortaya çıkardı.

En ucuz ülke Avustralya

Avustralya'da otomobil satın almak ve onu kullanabilmek ortalama bir kişinin yıllık gelirinin yüzde 49,48'i gerekiyor. İkinci sırada yer alan ABD için bu oran yüzde 54,87. Takip eden Danimarka ve Kanada'da ise oranlar sırasıyla yüzde 60,34 ve 64,40.

En pahalısı Türkiye

Türkiye çoğu listede olduğu gibi burada da istemediğimiz bir istatistikte lider. Türkiye'de yukarıda saydığımız kriterler ışığında otomobil satın almak ve onu kullanabilmek için ortalama yıllık gelirin yüzde 652,29'u gerekiyor. İşte otomobil sahibi olmak için en pahalı 10 ülke: Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Megabayt ekibiyle paylaşmayı unutmayın. Araştırmanın detaylarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Editör: Megabayt Haber