Bu şirketler Dünya'daki karbon emisyonlarının %80'inden sorumlu! Bu şirketler Dünya'daki karbon emisyonlarının %80'inden sorumlu!

Bu yıl Gaziantep’te gerçekleşen TEKNOFEST’te tanıtılan Deneyap Kart, etkilnliğe damga vurdu. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından tanıtılan Deneyap Kart sayesinde yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen gençlere önemli bir destek sağlanacak.

Türkiye, son yıllarda uyguladığı yazılım yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Baykar tarafından çıkarılan Deneyap Kart için hayalleri gerçeğe çeviren minik bir bilgisayar dememiz mümkün. Deneyap kart,  bütün işlevini isminde belli ediyor aslında. Yazılım alanında, yapay zeka alanında aklınıza gelebilecek her şeyi deneyip yapmanıza olanak sağlayan bir karttan bahsediyoruz. Kamerası da bulunan Deneyap Kart sayesinde yüz tanıma sistemleri, mini bir güvenlik sistemi,  hareket sensörüne dayalı mekanizmalar yapmaları mümkün hale gelecek. Deneyap Kart ile belirli senaryolar uygulayıp, gerçekleşmesi durumunda telefonunuza bildirim gelmesini de sağlayabilirsiniz. Örneğin, siz işteyken evde yaramazlık yapan bir kediniz varsa, Deneyap Kart’ın kamerası sayesinde, evinizde bir hareket olduğunda size bildirim gelmesini sağlayabilirsiniz. Deneyap Kart, şimdiden yerli Arduino olarak isimlendirilmeye başlandı. Baykar’ın yapay zeka ve insansız hava araçları alanındaki üstün deneyiminin kısa zamanda bu alana da yansıyacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda, Arduino’dan daha çok konuşacağımız, öz değerlerimize ait Deneyap Kart’ı hayatımızın her alanında kullanılırken görebiliriz.

Deneyap Kart özellikleri

Baykar tarafından geliştirilen Deneyap kart,  kamerası ve mikrofonunun yanı sıra LED gösterge paneli ve bünyesindeki ölçüm sensörleriyle dikkat çekiyor. Li-Po bataryaya sahip Deneyap Kart’ın güç tüketimi ise oldukça düşük seviyelerde. Breadboard ile uyumlu biçimde tasarlanan Denayapp Kart’ın istediğiniz eylemi atayabileceğiniz bir de butonu bulunuyor.
Editör: Megabayt Haber