Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı! Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı!
Son yıllarda pandemi nedeniyle her sektörde olduğu gibi film sektöründe de birçok sıkıntı yaşandı. 2022 yılının her şeyin rayına oturacağı yıl olarak olması bekleniyor. 2022 yılının sinemada önemli bir yıl olması beklenirken son aylarda Omicron varyantı ortaya çıktı. Bu da 2022 yılında çıkış tarihi açıklanan filmlerin akıbetlerini yine biraz belirsiz kılıyor. Sizler için 2022 yılında izleyeceğimiz en önemli filmleri listeledik. Not: Filmlerin çıkış tarihleri değişiklik gösterebilir. Listedeki filmler şimdilik açıklanan tarihlere göre seçilmiştir.

İşte 2022 yılında çıkacak en önemli 15 film:

1- Scream (Çığlık) - 14 Ocak

Efsanevi Scream filminin beşinci durağında bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor. 25 yıl önce korkunç cinayetlerle çalkalanan Woodsboro kasabası, yeni bir katille karşı karşıyadır. Hayalet maskesini takan katil, kasabanın kanlı geçmişine ait sırları yeniden canlandırmak için bir grup gencin peşine düşer. Sidney, yıllar önce başından geçenlere benzer seri cinayetleri çözmek için ayrıldığı Woodsboro kasabasına geri döner.

2- Cyrano - 25 Şubat

Burnunun büyüklüğüyle tanınmış bir silahşör olan Cyrano de Bergerac, gönlünü Roxane'a kaptırır. Ancak burnunun iriliğinden dolayı duyduğu utançtan aşkını ilan edemez. Cyrano'nun emrindeki silahşörlerden olan Christian da Roxane'a aşıktır. Christian hislerini Roxane'a söyleyemese de Roxane da gönlünü Christian'a kaptırır. Bu durumun ardından genç kadın, Cyrano'dan Christian ile iletişim kurmasında kendisine yardımcı olmasını ister.

3- Moonfall - 4 Şubat

Roland Emmerich'in son filmi çok saçma gözükse de eğlenceli bir film bizleri bekliyor. Uydumuz Ay, gezegenimizi yok etmek istiyor...

4- Death on the Nile - 11 Şubat

Film, dedektif Hercule Poirot’un Mısır yolundayken Nil Nehri’nde karşılaştığı gizemli bir cinayeti çözmesini konu alacak. Kendisinin bulunduğu ve cinayetin gerçekleştiği gemideki herkesinse olası bir cinayet için bir sebebi bulunuyor.

5- Uncharted - 18 Şubat

Sevilen oyun serisini beyazperdede izleyeceğiz. Nathan Drake rolünde Tom Holland'ın yer alması çok eleştirilse de filmin fragmanları oldukça eğlenceli gözüküyor.

6- Batman - 4 Mart

Biliyorsunuz işte Batman...

7- Everything Everywhere All At Once - 25 Mart

Yaşlanmakta olan bir Çinli göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek tek başına dünyayı kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir.

8- Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 15 Nisan

Önceki filmdeki olaylardan yıllar sonra, hikâyenin bir bölümü Rio de Janeiro'da geçiyor ve büyücülerin İkinci Dünya Savaşı'ndaki rolleri anlatılıyor.

9- The Northman - 22 Nisan

The Northman, 10. yüzyıl İzlanda'sında geçen bir Viking intikam destanını konu ediyor. Öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesinin anlatldığı filmin yönetmen koltuğunda Robert Eggers otururken, filmin oyuncu kadrosunda Willem Dafoe, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Bill Skarsgård gibi isimler yer alıyor.

10- Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 6 Mayıs

Zaman Taşı'nın koruyucusu Doktor Strange’in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. "Doktor Strange"in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor. İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson'ın devam halkasında da kamera arkasına geçeceği yapımda Strange'in sadık yardımcısı usta Wong rolünü bir kez daha Benedict Wong üstleniyor.

11- Top Gun: Maverick - 27 Mayıs

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun’ın devam halkası olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

12- Jurassic World: Dominion - 10 Haziran

2015 yapımı Jurassic World filminin üçüncü devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow oturuyor.

13- Thor: Love and Thunder - 8 Temmuz

Thor serisinin 4. devam filmi olan "Thor: Love And Thunder"ın yönetmen koltuğunda Taika Waititi oturuyor.

14 - Bullet Train - 15 Temmuz

Film, Tokyo’daki bir hızlı treninde, farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup suikastçıya odalanıyor. Filmin senaryosunu Zak Olkewicz tarafından kaleme alındı.

15- The Flash - 4 Kasım

Bilim adamı Barry Allen (Ezra Miller), fırtınalı bir gece laboratuarında çalışırken yıldırım düşmesi sonucunda üzerinde çalıştığı kimyasal maddelere maruz kalır. Bu dönüşüm sonucunda akılalmaz bir hızla hareket edebilme yeteneğine sahip olan Allen, şehrini kötülüklere karşı koruma görevini de üstlenecektir.
Editör: Megabayt Haber