YouTube'dan yapay zeka içerikleri için yeni karar! YouTube'dan yapay zeka içerikleri için yeni karar!

Amazon Prime Video, Ocak ayında iddialı içeriklerle 2021’e iyi bir giriş yapmayı hedefliyor. Dünya genelinde Netflix’in gölgesinde kalan Amazon Prime Video, 2021 yılında bunu tersine çevirebilecek mi? Merak konusu... İşte Amazon Prime Video’nun 2021 Ocak ayı içerikleri

One Night in Miami

Efsanevi isimler Malcolm X,Muhammed Ali, Jim Brown  ve Sam Cooke’un bir arada olduğu bir film izlemeye ne dersiniz? İnsan hakları savunuculuğu tarihinde önemli eşiklerin aşılmasını sağlayan bu dört ismin kurgusal bir anlatımıyla Ocak ayına giriş yapıyor Amazon Prime Video. ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından tüm dünyaya yayılan Black Lives Matter hareketi ve geçtiğimiz günlerde UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibindeki Webo’ya yapılan ırkçı saldırının ardından bu film, adeta bir mesaj. 1960’ları Miami’de bir araya gelerek tartışmaay koyulan bu dört isim,  Muhammed Ali’nin şampyonluğundan Malcolm X’in sivil haklar hareketine değin pek çok konuyu ele alır. Amazon Prime Video,  15 Ocak 2021 tarihinde gösterime girecek olan “One Night in Miami” ile 2021 yılına etkileyici bir giriş yapıyor.

Dexter 1-8 sezonlar

Efsanevi Dexter dizisinin, Netflix’ten ayrılacağı uzun zamandır konuşuluyordu. 2013 yılında final yapan dizinin yeniden çekilmesi için hayranlarından gelen baskılar son zamanlarda hayli arttı.  Bütün bu ısrarlara daha fazla direnemeyen yapımcılar Dexter’ın yeni sezonunun geleceğini duyurdu.  Michael C.Hall’un başrolünü oynadığı Dexter, 96 bölümün ardından final kararı almıştı. Amazon Prime Video,  2021 yılında Dexter’ı kendi platformuna taşıyarak bir anlamda yeni sezon için de fitili yakmış oldu. Dexter’ın bütün bölümlerini Ocak ayında abonelerinin beğenisine sunacak olan Amazon Prime Video, dizinin yeni bölümlerinin de Amazon Prime Video’da geleceği yönünde bir beklenti oluşturmayı şimdiden başardı.

The Interview

Başrollerini James Franco ve Seth Rogen’ın paylaştığı 2014 yapımı komedi filmi Amazon Prime Video’ya 2021 Ocak ayında gelecek yapımlar arasında yer alıyor.  Seth Rogen’ın hem oynaıp hem de yönetmen kadrosunda bulunduğu filmin bir diğer yönetmeni de Evan Goldberg. 2014 yılında bizyona giren filmin 31 milyon dolardan daha fazla hasılatı bulunuyor. Film ile ilgili fazla detaya girmeyelim ancak, şu bilgiyi de verelim. Kuzey Kore, bu filmin yayımlanması halinde ADB’ye yönelik yaptırım tehdidinde bulunmuştu. Öyle ki bu film, ABD’Deki büyük sinema salonlarında gösterime dahi girmedi. Bunun üzerine Sony, The Interview filiminiçevrimiçi platformlarda yayına almaya karar verdi. Amazon Prime Video 2021 yılına yepyeni içeriklerle giriş yapmayı hedefliyor. Yeni filmlerin yanı sıra oldukça önemli ve keyifli bir klasik bizleri bekliyor….

Truman Show

Yayımlandığı 1998 yılından bugün yaşadığımız dünyayı oldukça iyi anlatan Truman Show, Başrolde Jim Carrey’nin olduğu Laura Linney ve Ed Harris’in katkılarıyla başyapıt haline gelmeyi başaran Truman Show, medya düzeni ve içinde bulunduğumuz “Show business”a yönelik eleştirileri bünyesinde barındıran muhteşem bir film. Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden biri olan Truman Show’da Ocak ayında Amazon Prime Video abonelerine sunulacak. Senaryosu Andrew Niccol tarafından yazılmış Truman Show, her ne kadar bir başyapıt olsa da, bu filmi henüz izlememiş olduğunuzu varsayarak spoiler vermek istemiyoruz. Peter Weir’ın yönetmen koltuğunda olduğu ABD yapımı film, içerisinde bulunduğumuz medya düzenini anlama bakımından oldukça değerli. IMDb puanı 8.1 olan film birbirinden değerli ödülleri hanesine yazdırmıştı. Altın Küre, BAFTA, Londra Film Festivalinden ödüller almayı başaran Truman Show, Jim Carrey’e Altın Küre’de Drama Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Ödülünü kazandırmıştı.
Editör: Megabayt Haber