NASA, Jüpiter'in uydusundaki lav göllerini görüntüledi! NASA, Jüpiter'in uydusundaki lav göllerini görüntüledi!

Türkiye'de ilk kez fotoğraflanan yılan kurdu balığı, geçtiğimiz yıl ilk kez literatüre girmişti. Balığın Kızıldeniz'den Akdeniz, Ege ve Marmara yollarını gezdiği tahmin ediliyor.

Çanakkale'nin Güzelyalı köyünden uskumru yakalamak için gırgır teknesiyle denize açılan balıkçılar 50 metre derinlikte ilginç bir balık yakaladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Biyolojisi Bölümü, söz konusu balıkları inceledi. Dr. Sezginer Tunçer, balığın Latince adı "Ophichthus Rufus" olan "yılan kurdu balığı" olduğunu belirledi ve geçtiğimiz yıl literatüre girdi.

ilk kez Çanakkale Boğazı'nda görüldü

Konuyla alakalı olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr.Tunçer, yılan kurdu balığının Türkiye'de ilk kez Çanakkale Boğazı'nda görüntülendiği ifade etti. Daha sonra yaptığı açıklamada, “Balığın Çanakkale Boğazı'nda görülmüş olması bizi çok sevindirdi. Çünkü Kızıldeniz göçmeni olan bu balığın daha önceki literatürlerde Ege ve Akdeniz'de görüldüğü rapor edilmektedir. Ancak bu balığa ait görüntülere ulaşamadık. Son görüntülerdeki bu balığın literatürlerde yılan kurdu balığı olarak geçtiği bilinmektedir. 2020'de Portekiz kıyılarında 3 adet yakalanmış." dedi. Literatürden elde edilen bilgiye göre balık örneklerinin sonuçlarına göre balığın 595 mm uzunluğunda olduğunu belirlendi. Bu balıklar, geçtiğimiz yıl Çanakkale Boğazı'nda Türkiye ve Portekiz'de ilk kez sergilendi. Yeni ekoloji türler bilimsel anlamda bu çok önemli bir durumdur.
Editör: Megabayt Haber