Kuşlarda görülen bu tüy yapısı uçmak için büyük önem taşıyor! Kuşlarda görülen bu tüy yapısı uçmak için büyük önem taşıyor!
Sanal gerçeklikte ağzımızı ve dudaklarımızı kullanmamız gereken ve yaptığımız şeyleri gerçek hayatta da hissetmemizi sağlayan bir teknoloji geliştirildi. Carnegie Mellon Üniversitesi'nin İnsan-Bilgisayar Etkileşimi Enstitüsü'nden veya diğer adıyla Future Interfaces Group’tan (FIG) araştırmacılar, sanal gerçeklikte kullanıcıların dudaklarında, dişlerinde ve dillerinde hisler hissetmelerini sağlamanın bir yolunu buldular. Söz konusu teknolojiyi geliştirmek adına FIG’den araştırmacılar, var olan bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde, başlık akustik enerji verecek şekilde birtakım değişimler yaptılar. Mevcut VR donanımı ile uyumlu olan bu teknoloji sayesinde nabız; ağız içine ve çevresine yönlendirildi ve böylece yapılan testlerde kullanıcılar, diş fırçalama, sigara ve kahve içmek gibi araştırmacılar tarafından hazırlanan simüle edilmiş durumları deneyimledi.

Gerçek hayata daha da yaklaştı

Yeni VR teknolojisi üzerine Gizmodo tarafından hazırlanan bir rapor ise söz konusu araştırmaya başka bağlamlar ekliyor. Buna göre geliştiricilerin bu teknolojiyi, sanal gerçeklik ortamında öpüşme deneyimini simüle etmek adına potansiyel bir çözüm olarak kullanılabileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte FIG, ekipmanı deneme şansı elde eden katılımcıların deneyimlerine dair söylediklerini de paylaşıyor. Bu yorumlardan birisinde anonim bir test katılımcısı, "Ağzımdaki örümceği tokatlamaya çalıştım" diyerek deneyimin son derece gerçekçi hissettirdiğinin altını çiziyor. Eğer yeni teknoloji sanal gerçeklik ortamında yüzümüzde bir örümcek gezdiği ‘gerçekten’ hissetmemizi sağlıyorsa bu, sanal ortamdaki deneyimin gerçek hayattakine hiç olmadığı kadar yakın olduğu anlamına geliyor.
Editör: Megabayt Haber