Sütyenler meme kanserlerini tespit edebilecek! Sütyenler meme kanserlerini tespit edebilecek!
Müzik kimi zaman stresimizi atmamızı sağlar, kimi zaman da spordaki en büyük motivasyon kaynağımız olur. Bazen de rakı sofralarımızın değilmez mezesi. Müzik ile ilgili yapılan toplam 26 farklı bilimsel araştırmanın sonuçları yeni bir araştırmada kullanıldı ve müzik dinlemenin akıl sağlığımız üzerindeki etkisi ölçüldü. Araştırmada ortaya çıkan sonuçlar şaşırtıcı. Çünkü müzik dinlemek en az spor yapmak kadar akıl sağlığını olumlu yönde etkiliyor.

Müzik gerçekten ruhun gıdası mıdır?

Müziğin çoğu zaman insanlara iyi hissettiğini bilimsel araştırmalardan bağımsız söylemek de mümkün. Ancak bu etkinin ne kadar büyük ve önemli olduğu yeni yapılan araştırma ile bir kez daha kanıtlandı. Toplamda 779 katılımcı ile yapılan ve 26 farklı bilimsel çalışmanın derlendiği yeni araştırmada, müzik dinlemek, çalmak ve söylemenin zihinsel sağlığa kilo vermek ya da düzenli olarak spor yapmak kadar fazla olumlu katkı sağladığı ortaya koyuldu.

Müzik ile terapi

Jama Network’te yayınlan araştırmaya göre; müzik kaynaklı zihinsel sağlık iyileşme süreci, fiziksel egzersiz veya kilo verme programlarını uygulayan kişilerde görülen etkiyle benzerlikler taşıyor. Araştırma, özellikle müziğin refahı ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesini (bir kişinin bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal iyilik hali) yüksek ölçüde geliştirdiğini gösterdi. Araştırmacılar, sekiz çalışmadan oluşturdukları bir alt gruptan elde ettikleri sonuçla birlikteyse klinik müzik tedavilerinin çeşitli koşullarda sağlıkla ilgili yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olduğunu gözlemledi. Öte yandan tedavilerin ne kadar iyi sonuç verdiğinin bireyler arasında önemli derecede fark ettiğine de dikkat çekti. Çalışmanın, müziğin bir terapi olarak tedavi yöntemi olarak kullanılması yönünde bir teşvik oluşturması umuluyor. Araştırmacılar yine de konuyla ilgili daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu da ekliyor.
Editör: Megabayt Haber