Süper kamera saniyede 156.3 trilyon kareye kadar çekim yapmayı başardı Süper kamera saniyede 156.3 trilyon kareye kadar çekim yapmayı başardı

Bilim insanlarının yeni buluşu olan bu hidrojen bazlı macun geleceğin yakıtı olacak gibi gözüküyor. Pilli elektrikli araçlar şu anda düşük emisyon nedeniyle ilgi ve odağının çoğunu sahiplenirken, hidrojen gücü hala gelecekteki bir yakıt olarak yerini almaya çalışıyor. Bu gri çamurun geleceğin yakıtı olabileceğini kim düşünebilirdi ki?

Bazı araştırmacılar hidrojenin düşük emisyonlu araçlar için daha verimli ve uzun vadeli seçenek olduğuna inanmakta, çünkü enerji verimi eski petrol bazlı yakıtlardan daha fazla ve bir araca dakikalar içinde yakıt ikmali yapılabiliyor. Ancak, bazı uyarılarla birlikte geliyor. Hidrojenin depolanması çok zorlu bir süreçtir ve yakıt hücreli elektrikli araçlar için altyapılar çok zor oluşturuluyor. Ancak bazı çılgın bilim adamları kutunun dışında düşünüyor ve bu çamurun elektrikli araçlarda geleneksel hidrojen depolaması ve kullanımıyla ilgili birçok zorluğu ortadan kaldırdığını belirtmekte. Çoğunlukla magnezyum hidrürden yapılan bu macun karışımı su ile karıştırıldığında reaksiyona girerek ısı, hidrojen ve magnezyum hidroksit ortaya çıkarıyor. Üretilen hidrojen daha sonra elektrik üretmek için geleneksel bir yakıt hücresine gönderilebiliyor ve bu süreç ile istediğiniz her şeye güç aktarımı sağlanabiliyor.

POWERPASTE

Bu gri macun bilim insanları tarafından "POWERPASTE" olarak adlandırıldı. Geleneksel yöntemlerle pompalanamayacak kadar katı olan bu macunu bir araca nasıl yakıt takviyesi yapacağınızı merak ediyorsunuzdur. Araştırmacıların bunun için de bir çözümü bulunmakta. Bu macun kartuşlar aracılığıyla depolanabilir ve soketler aracığıyla aktarılabilir . Biraz iğrenç görünen bu macun biraz çılgınca gelebilir, ama işe yarayabilir.
Editör: Megabayt Haber